Здравейте, Казвам се Калоян Монев от Разград, на 40 години. Завършил съм висше образование специалност “Право” и работя като адвокат вече 15 години, потомствен юрист. От 2014г съм Доктор по “Гражданско и семейно право” към Института за държавата и правото в Българска академия на науките – София със защитена дисертация на тема “Отговорност за вреди причинени чрез използване на компютърни системи и глобалните мрежи”.

От години следя и участвам активно в обществения живот на моя роден град Разград и страната, както и в редица граждански инициативи. Считам, че моделът на класическите партии е отдавна изчерпан и не дава на хората нищо друго освен празни надежди. През 2012г в дните на протести срещу монополите с мои приятели създадохме гражданската платформа „КАУЗА РАЗГРАД“. Първоначално като интернет група, а в последствие и като сдружение с нестопанска цел. Понастоящем фейсбук група „КАУЗА РАЗГРАД“ има над 14 хиляди члена и се доказа като място за поставяне на проблеми, предлагане на конкретни инициативи и политики за подобряване на живота на хората в град Разград и населените места от общината. Горд съм, че съм част от този проект. Адресът на групата е: https://www.facebook.com/groups/431072430301232/

Началото на 2015г се роди идеята да участваме от името на Кауза Разград в местните избори и успяхме. Двама бяхме избрани за общински съветници с мандата на създадена от нас местна коалиция. Така с вота на хората вече успяваме да поставяме проблемите им и да настояваме за решения от администрацията. Работата в Общински съвет Разград ни даде възможност да работим и участваме активно в редица граждански инициативи, да срещаме представители на бизнеса, образованието, културата и здравеопазването. До нас постъпват стотици сигнали и търсим решение на всички тях.

Така се стигна до 2019г и въпроса – А сега накъде ? В управителния съвет на Сдружение “Кауза Разград” нямахме друг отговор освен – ВЪРВИМ НАПРЕД. Единодушно бях издигнат за кандидат за кмет на Община Разград. Имам богат политически, житейски и професионален опит, и съм уверен, че мога да направя Разград и общината едно по-добро място за живеене. Аз и моите колеги от Кауза Разград оставаме надпартийни и независими – граждански кандидати. Нещо повече – ще работим с всички, които приемат нашите ценности и идеология и не на последно място – имат нашето верую и нашата Кауза – Разград !

Заедно можем да го направим!

Калоян Монев за кмет на Община Разград